Logeren

Logeren

Vorig jaar in de zomer riep ik, dat ik zou stoppen met mijn alter ego en website Lettersmid. Ik had een chronisch tekort aan inspiratie en tegelijkertijd had ik last van een hardnekkig aanwezig writersblock. Ik had het woord stoppen amper uitgesproken of er ontstond ruimte in mijn hoofd. De blogs vlogen als warme broodjes uit mijn kokend schrijversbrein. Lettersmid is gebleven.
Zo ging het nu ook. Amper 24 uur nadat ik had bedacht en besloten om mijn vloerenboek nog wat uit te stellen en op de plank te laten liggen, kwam er een fijne receptuur op in mijn hoofd op dat erom vroeg, opgeschreven te worden. Begeleid door wat werken van Mozart (de held van mijn moeder, het is vandaag vijf jaar geleden dat ze overleed) vloog de ene na de andere pagina zómaar vlot en vloeiend op papier, gisteravond én vanmorgen. Vers van de pers en met een beetje hulp vanuit het hiernamaals, al kan dat natuurlijk niet. Laat mij er echter in geloven, dan kan ik meer en wordt alles mogelijk.
Natuurlijk had ik mijn letterkind nog wat kunnen laten uitslapen op zijn plank, hem nog wat meer laten rijpen. Mijn gevoel zegt echter dat de tijd is aangebroken om hem los te laten. Mijn eerste kind rijdt tegenwoordig auto en tot nog toe is het goed gegaan; het is tijd om ook het andere kind zijn plek in de wereld te gaan geven.
Letterkind is uitgevlogen, via de mail logeert hij de komende tijd bij proeflezers.
Wat mij rest is afwachten, of hij in de smaak valt en hoe hij zich gedraagt. Hopelijk heb ik hem een beetje netjes opgevoed.

2 gedachten over “Logeren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.