Trouvé!

Trouvé!

Niet meer zoeken maar vinden. Dat was mijn wens in de zomer van 2016.
Met “Vind je zin” wilde ik niet alleen de zin van het leven onderstrepen en zinvol leven maar ook wilde ik graag ontdekken hoe ik anders kon schrijven dan alleen maar beeldend en vertellend. Tussen haakjes schrijven werd hier ineens een mogelijkheid, evenals schrijven in spreektaal.
In het najaar werd mijn geest wakker. Of eigenlijk… werd ik dat. Mijn hart leerde samenwerken met de voelspriet in mijn hoofd en zo ontstond een symbiose. De antenne in mijn hoofd verhuisde naar mijn voeten en daarmee was een prachtige samenwerking geboren.
Uit mijn hoofd, in mijn hart.
Vorig jaar kon ik lijstjes opnoemen van zaken en personen die ik leuk vond, alleen vergat ik veelal mezelf in dat lijstje op te nemen. Daarnaast had ik hele schriftjes volgeschreven met wat ik allemaal wilde leren alleen, liefst hoog niveau. Ik wist alleen nog niet zo goed hoe en waar. Dat kwam voornamelijk omdat ik er toen nog heilig van overtuigd was, dat je slechts kon leren in een school en een leerproces altijd werd afgesloten met een diploma.
Mijn grootste cadeau uit 2016 is het hervinden van mijn persoonlijkheid, waarin weer ruimte ontstond voor gezonde nieuwsgierigheid naar persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Ik vind het een verademing om te merken dat ik niet altijd een school of opleiding nodig heb om verder te komen in mijn groeiproces. In een enkel geval woont je leraar om de hoek en soms ben je zelf je eigen privéleraar. Het allerbelangrijkste wat ik in 2016 leerde is dat ik naar mezelf durfde te luisteren en datgene volgt wat klopt, namelijk mijn hart.
Ik wens mijn lezers een prachtig 2017, met liefde, gezondheid en een portie geluk want dat heb je af en toe ook gewoon nodig. Blijf jezelf verwonderen want de mooiste parels groeien niet in de zee, die groeien in jezelf. Je moet ze alleen vinden en…. zien.
Heel veel liefs en ik hoop je ook in 2017 weer hier te vinden.
Odette

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.