Bestemming bereikt

Bestemming bereikt

Juli 2014. Geen hysterische taferelen van inpakken, tentspullen zoeken, vergeten boodschappen halen en tegen elkaar snauwen dat we in de weg lopen. Geen tolwegen. Geen file. Geen hitte met oververhitte motor. Dit keer niet. Dit jaar waren we verstandig en hebben we onze vakantie anders aangepakt.
Na wat geklik op het wee wee wee hebben we onze bestemming gevonden. Voor het eerst bewonen we een echt verkansiehuis. Compleet met verschillende slaapkamers, zodat we allemaal goed kunnen slapen en kunnen uitrusten. De honden mogen mee, dat is wel zo gezellig. In de buurt, op loopafstand, zijn verschillende wandelgebieden waar ze nog mogen loslopen ook. En zwemmen.
Het verkansiehuis heeft een keuken naar mijn hart. Geen gerotzooi met te klein spul, met smalle gaspitjes waar je pannen onderwijl vanaf donderen. Geen geknutsel met campinggasjes of skottelbraai, waarbij je uren hongerig naar je vlammetje tuurt en tegen de tijd dat je toe bent aan elkaar opeten is het ding omgevallen en ligt je diner in het grasveld. Dit jaar doen wij haute cuisine koken, met behulp van twee ovens, plus een magnetron. Een afwasmachine en as we speak heb ik net de wasmachine (twee!!!) gevonden plus de droger.
Geen kampeergedoe. Na twee decennia kramperen in een tentje (heel vaak in de regen) vind ik het een verademing, de ruimte te hebben en rond te kunnen lopen zonder mijn elleboog, knie of enkel aan een kampeerkastje te stoten. Te kunnen slapen in een echt bed, zonder dat we elkaar van het luchtbed af bonjouren.
We lopen rond, verbazen ons over de ruimte. Rukken de koelkast open, die rijkelijk is gevuld met zaken die we net toevallig allemaal heel erg lekker vinden. Er is een tv. Met een kabelaansluiting met een filmabonnement. Niet heel belangrijk, maar met een regenachtige zondagmiddag misschien toch ineens heel prettig. Een houtkachel. Bijna hoop ik op een regenachtige herfstavond, om het vuur te kunnen ontsteken.
Tijdens mijn speurtocht naar alle schatten in dit vakantiehuis vind ik boven, in een van de slaapkamers, die tot mijn verbazing leeg is, een briefje in de kale vensterbank. “Wanneer jullie deze kamer zouden willen sausen en schilderen, zouden we jullie zeer dankbaar zijn. Het is een klusje dat al veel te lang is blijven liggen. Uiteraard staat er iets tegenover. Jullie ontvangen een week korting op je verblijf en je hebt voorkeursboeking in de herfstvakantie.”
Aarzelend draai ik het briefje om.
“Heb een fijne vakantie. Rust lekker uit, geniet ervan. Doe gerust een klusje, maar vergeet ook niet te luieren. Lieve groetjes” staat erop. In kromme hanenpoten, die onmiskenbaar van mezelf zijn.
Ergens in huis klinkt een doordringend gepiep. De oven. De broodjes zijn klaar.
Grijnzend spurt ik de trap af, op weg naar de allermooiste prinsessenkeuken van de hele wereld.
Die van mij.
verkansiehuis binnen

0 gedachten over “Bestemming bereikt

  1. Tot de rijkelijk gevulde koelkast stond ik met één been in Frankrijk of Toscane. Daarna had ik het door. Heerlijk genieten!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.